logo ovlnl 252x60 bg white

voorkant leidraad circulariteit 2017 november

De 1ste versie van deze leidraad verscheen in 2017 in opdracht van OVLNL. Circulariteit stond toen nog in de kinderschoenen en het was lastig om goede voorbeelden te vinden. Intussen is er veel veranderd: vrijwel alle overheden en marktpartijen zijn met het thema bezig en er zijn veel nieuwe ontwikkelingen. Daarom is de leidraad grondig herschreven.

De leidraad is gemaakt voor iedereen die actief is in het werkveld openbare verlichting: overheden, leveranciers, installateurs, adviseurs, lichtontwerpers, etc. Centraal staat de vraag hoe we invulling kunnen geven aan circulariteit, in ons denken en vooral ook in ons doen. Dit document bevat, naast actuele informatie, veel concrete tips.

Voor deze actualisatie zijn gesprekken gevoerd met overheden en marktpartijen en is literatuuronderzoek gedaan. Ook de werkgroep ‘OVL Circulair’ en het ‘Atelier Lichtontwerp’ van OVLNL leverden een bijdrage. De actualisatie is financieel mogelijk gemaakt door Stichting OVLNL en door Metropool Regio Amsterdam (MRA).

Circulariteit is een belangrijk en veelomvattend thema. Het staat hoog op de agenda bij veel overheden en marktpartijen. Tegelijkertijd blijft het een uitdaging om er concreet invulling aan te geven. Deze geactualiseerde
leidraad biedt daarbij houvast.

Deel A: Kerninformatie Circulariteit

Deel B: Openbare Verlichting & Circulariteit

Deel C: Instrumenten

BESTELLEN

De publicatie Leiddraad Circulariteit OVL2023 is gratis als download voor leden en niet leden van IGOV en IGOV Innovatie Platform. Maar als gedrukt exemplaar ook verkrijgbaar voor €35,00.
NB: alle vermelde tarieven zijn exclusief btw!

Heeft u interesse in een downloadbaar of gedrukt exemplaar, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van:
 

- Soort Exemplaar (downloadbaar of gedrukt)

- Het aantal soort per exemplaar

- Of u wel of niet lid bent van het IGOV of het IGOV Innovatie Platform.

Na ontvangst van uw bestelling nemen wij contact met u op voor de downloadlink en factuurgegevens.