Voorblad Leidraad led reclameDe vanouds statische lichtreclame maakt in hoog tempo plaats voor digitale dynamische reclame in alle vormen en maten. Overheden maken daarom veelal nieuw reclamebeleid om de ruimtelijke kwaliteit en verkeersveiligheid te borgen. Deze vorm van reclame vraagt ook om geheel andere voorwaarden voor vergunningverlening en toetsing. Het wisselen van de inhoud en de uitstraling van de reclameboodschappen bij de nieuwe reclame vormen vragen extra aandacht. En om aanvragen te beoordelen en te toetsen is specifieke kennis van licht en techniek nodig. Maar ook de aanbieders en exploitanten van lichtreclame hebben te maken met deze nieuwe technieken en toepassingen. Het onderscheiden van kwaliteit is ook voor specialisten een complexe materie.

Deze OVLNL leidraad voert u via een invulformulier door de  NSVV: “Richtlijn Lichthinder” en de CROW uitgave: “Reclame langs wegen” en de Rijkswaterstaat richtlijn: "Beoordeling van Objecten langs Auto(snel)wegen"  De leidraad zal de aanvrager helpen een vergunning aan te vragen en verschaft de vergunningverlener de mogelijkheid om duidelijkheid te verschaffen aan de aanvrager omtrent de haalbaarheid van de aanvraag. En het biedt een handvat voor de controle op de naleving van de verleende vergunning en het behandelen van klachten.

Gorinchem, 16 juni 2020, OVLNL.

Bestellen
De OVLNL Publicatie Leidraad Vergunningverlening & Toetsing led lichtreclame is gratis als download voor leden van IGOV overheden en IGOV  Marktpartijen . U krijgt op verzoek de invulbare pdf en een printversie. Wilt u een gedrukt exemplaar bestellen dan zijn de kosten €35,00

Voor niet-leden is de download €75,00 en een gedrukt exemplaar €110,00
NB: alle vermelde tarieven zijn exclusief btw en exclusief verzendkosten voor gedrukte exemplaren!
 
Heeft u interesse in een downloadbaar of gedrukt exemplaar, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van:  

  • Soort exemplaar (digitaal of gedrukt)
  • Het aantal gedrukte exemplaren indien van toepassing
  • Of u wel of niet lid bent van het IGOV of het IGOV Innovatie Platform.
Na ontvangst van uw bestelling nemen wij contact met u op voor de download en  eventueel de factuurgegevens.