Dans om de paal voorbladDit tweede rapport over medegebruik van de lichtmast is opgesteld voor managers, beheerders en adviseurs die te maken hebben of krijgen met de openbare verlichting. Het eerste rapport over het medegebruik van de lichtmast ging voornamelijk in op de technische aspecten. In dit rapport gaan we meer in op de organisatorische aspecten bij medegebruik van de lichtmast.

Het medegebruik komt namelijk voort uit ambities en opgaven die niet direct met verlichting van de openbare buitenruimte te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan verkeersregulering, opgaven uit het Schone Lucht Akkoord voor een betere luchtkwaliteit, de aanleg van een nieuw mobiele datacommunicatienetwerk met 5G-antennes, het meten van omgevingswaarden voortkomend uit de nieuwe Omgevingswet, enz.

Daarbij is de openbare ruimte een belangrijke plek. Openbare ruimte of publieke ruimte is de ruimte die voor iedereen toegankelijk is. Het is een fysieke plaats waar een groot deel van het publieke leven zich afspeelt. De meeste openbare ruimtes bevinden zich in de open lucht, maar ook vrij toegankelijke overheidsgebouwen en publieke instellingen kunnen tot de openbare ruimte worden gerekend. Openbare ruimte kan als volgt gedefinieerd worden: Openbare ruimte is de gemeenschappelijke fysieke ruimte die leden van een samenleving hebben, inclusief de daarop betrekking hebbende mentale en sociale ruimte.

Bestellen
De publicatie Dans om de paal is gratis als download voor leden van IGOV het IGOV Innovatie Platform en BTG. Maar als gedrukt exemplaar ook verkrijgbaar voor €35,00
Voor niet-leden is de download €25,00 en het gedrukte exemplaar €35,00.
NB: alle vermelde tarieven zijn exclusief btw en exclusief verzendkosten voor gedrukte exemplaren!
 
Heeft u interesse in een downloadbaar of gedrukt exemplaar, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van:
 
- Soort Exemplaar (downloadbaar of gedrukt)

- Het aantal soort per exemplaar

- Of u wel of niet lid bent van het IGOV of het IGOV Innovatie Platform.

Na ontvangst van uw bestelling nemen wij contact met u op voor de downloadlink en factuurgegevens.