Eleq lab 2De openbare ruimte is volop in ontwikkeling. In lijn met de maatschappelijke trends zijn ook in de openbare ruimte veiligheid, verduurzaming en nieuwe (communicatie)technieken belangrijke thema’s. Daarnaast neemt het aantal elektrische auto’s snel toe, waardoor in de Openbare Ruimte meer laadpunten benodigd zijn. Ontwikkelingen waar ELEQ, samen met collega-leveranciers, oplossingen voor biedt. Want synergie geeft energie!

En om in eigen huis zowel nieuwe aansluitkasten als nieuwe toepassingen voor de aansluitkasten inspelend op de trends in de markt te testen, heeft ELEQ afgelopen donderdag haar eigen LAB geopend. Een LAB voor het testen van ELEQ’s aansluitkasten, maar ook voor het testen van scenario’s met collega-leveranciers op het gebied van openbare verlichting, elektrisch laden en elektrisch straatmeubilair. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een scenario waarbij een nieuw intelligent lichtsysteem wordt getest, aangesloten met een aansluitkast van ELEQ.

In het LAB test ELEQ momenteel de oplossing om lichtmasten te gebruiken voor het opladen van elektrische auto’s. En met succes! Op het moment van openen zijn er al 3 verschillende laadpunten beschikbaar in het LAB waarmee bezoekers van ELEQ tijdens hun bezoek de auto kunnen opladen. Uiteraard gevoed met aansluitkasten van ELEQ!

Heeft u ideeën voor een te testen scenario?
Laat het ELEQ weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel Rob de Lang via 0521 533 333.

     Eleq lab 1