logo ovlnl 252x60 bg white

Slimme straatverlichting bestaat al geruime tijd en ze helpen steden over de hele wereld om slimmer, veiliger en energiezuiniger te worden. Ze geven de gemeente/verlichtingsbeheerder volledige controle over de openbare verlichtingsinfrastructuur, verlagen de energiekosten en helpen de bedrijfs- en onderhoudskosten te beperken. Slimme straatverlichting draagt zelfs bij aan de planeet - het helpt de lichtvervuiling en koolstofemissies te verminderen en komt de lokale flora en fauna ten goede. Dankzij nieuwe innovaties zorgen slimme straatverlichting nu ook voor de juiste sfeer op straat!
 
De stad Monheim am Rhein in Duitsland, de thuisbasis van 40.000 inwoners, is een uitstekend voorbeeld van dergelijke mensgerichte intelligente straatverlichting. Het bestuur geloofde er altijd in om de stad beter en aantrekkelijker te maken, een plek waar burgers een hoge levenskwaliteit genieten en toeristen een heerlijk verblijf beleven. Om dit te bereiken, heeft Monheim een verstandige investering gedaan in een ultramoderne RGBW (kleur) slimme straatverlichtingsoplossing, die de administratie de mogelijkheid gaf om een aangename sfeer te creëren voor de burgers, toeristen en lokale bedrijven.

 
"Met behulp van moderne digitale oplossingen, zoals slimme straatverlichting, verbeteren we de levenskwaliteit van onze burgers en de aantrekkelijkheid van Monheim als vestigingsplaats",

Daniel Zimmermann, burgemeester van Monheim
 
Via een centraal beheersysteem kan de administratie vanuit een gecentraliseerde locatie individuele IoT-aangesloten straatverlichting monitoren, controleren en beheren. Ze kunnen eenvoudig de aan / uit-timings, lamphelderheid en zelfs de kleur van straatverlichting instellen. Verder kan de kleur van straatverlichting ruim van tevoren worden gepland voor specifieke dagen of bepaalde feestelijke evenementen, wat de administratie helpt om van tevoren te plannen. De administratie heeft ook de mogelijkheid om dergelijke straatverlichting te koppelen aan bewegingssensoren, die helpen de kleur af te stemmen op basis van menselijke bewegingen.
 
Het is echt een toekomstbestendige Smart City-oplossing die de stad Monheim helpt om:
  • Creëer op afstand kleurrijke licht scenario’s die passen bij speciale evenementen in de stad
  • Inspireer burgers om meer tijd buitenshuis door te brengen
  • Trek toeristen aan
  • Profiteer van lokale bedrijven
  • Realiseer uitzonderlijke energiebesparingen
  • Verlaag de bedrijfs- en onderhoudskosten
  • Voorkom lichtvervuiling en CO2-uitstoot
  • Bescherm de lokale flora en fauna
  • Een fundament creëren voor IoT- en Smart City-toepassingen om de “Monheim 4.0”- doelen te realiseren
 
De kleurrijk slimme straatverlichtingsoplossing wordt aangeboden door TVILIGHT, Europa's toonaangevende bedrijf voor bewegingssensoren voor straatverlichting, straatverlichtingscontrollers en een centraal beheersysteem. Ze hebben meer dan 800 projecten over de hele wereld en zijn van mening dat meer steden slimme straatverlichting zullen gebruiken om burgers gelukkig te maken en de planeet groener te maken.

 
“Kleurrijke straatverlichting creëert een aangename omgeving voor burgers en bezoekers. Kleuren inspireren burgers om meer tijd buitenshuis door te brengen. Dit is het eerste slimme RGBW-straatverlichtingsproject in zijn soort en Monheim is misschien wel de eerste stad in Europa die een dergelijke oplossing heeft. We zijn ervan overtuigd dat de implementatie van Monheim andere steden zal inspireren om slimme verlichtingsoplossingen toe te passen.”
 
Heide Jeuken, CEO, Tvilight
 
 
 Slimme straatverlichting 1    Slimme straatverlichting 3
 
 Slimme straatverlichting 2      Slimme straatverlichting 4
 
PROJECTGEGEVENS:
Projectnaam: Slimme kleurrijk straatverlichting
Projectlocatie: Stad Monheim am Rhein, Duitsland
Klant: Stadt Monheim am Rhein // Lehner Leuchten
Leverancier van verlichtingsproducten: TVILIGHT Projects B.V. (https://tvilight.com/)
Verlichtingsproducten: OpenSky Zhaga IoT, CityManager
Oplevering (jaar): 2022