Zowel bij de overheden als bij de aannemers overheerst het gevoel dat er iets gedaan moet worden aan de manier van aanbesteden die we tot nog toe kennen. Of het nu de verwachting ten aanzien van de kwaliteit van het afgeleverde werk, de meerwaarde van de installateur of de kennis van de opdrachtgever is. In heel veel gevallen blijken de verwachtingen over en weer niet te matchen met de dagelijkse praktijk. Wij willen alle verbeter punten in kaart brengen, zowel die aan opdrachtnemers kant als die aan opdrachtgeverskant. En we zijn ervan overtuigd dat we in gesprek met elkaar tot goede verbeteringen kunnen komen. Ook binnen kaders van alle regelgeving rondom aanbesteden.

Beoogd resultaat van de werkgroep is een OVLNL/IGOV factsheet met concrete suggesties en praktijk voorbeelden.

Belangrijk voor het proces is dat we zoveel mogelijk ervaringen met elkaar delen. Uiteraard met respect voor de privacy van organisaties en personen en met volledige transparantie.

Wij zijn op zoek naar actieve deelnemers aan de werkgroep aanbestedingen, onderdeel van het IGOV-installateurs overleg. Als lid van OVLNL kunt u dan een bijdrage leveren om te komen tot een betere manier van aanbesteden voor zowel de gemeenten als de installateurs/ aannemers. Zowel gemeenten als installateurs nemen op dit moment hieraan deel. Echter constateren wij ook dat dit nog een selecte groep mensen is. Wij hopen via dit bericht u aan te sporen om bij het volgende overleg aan te schuiven. Dat mag ook eenmalig zijn. Of u nu van een grote of kleine gemeente bent, van de Provincie of een klein bedrijf of grote organisatie. Ook als u beperkte kennis van de materie hebt en het aanbesteden geheel of gedeeltelijk uitbesteed. U kunt altijd van grote meerwaarde zijn!  

Kennismaken met het overleg en de werkgroep

Het eerst volgende overleg vindt plaats op maandag 30 augustus 2021. Dit overleg is aansluitend op een voor alle leden toegankelijke IGOV bijeenkomst en lunch voor de aanwezigen. Na het overleg met de werkgroep is er ook een bijeenkomst van het OVLNL netwerk Smart Lighting waarbij u welkom bent. De hele dag zijn we te gast in Eindhoven aan de Technische Universiteit. Nadere informatie en volledig dagprogramma krijgt u via de nieuwsbrieven en website van OVLNL.

In de bijlage vindt u een MEMO met meer informatie over het overleg IGOV overheden en installateurs. Wilt u vooraf meer informatie of even bijpraten dan kunt u met Frank Boertje of Arthur Klink contact opnemen met een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden

U kunt zich nu al aanmelden voor 30 augustus de hele dag of een dagdeel via het aanmeldformulier

pdfdeelname_de_IGOV-Installateursoverleg_werkgroep_Aanbesteden_OVL.pdf

pdfMEMO_organisatie_igov_-_installatiebranche_overleg_vs_20210701.pdf