logo ovlnl 252x60 bg white

OVLNL licht en omgeving

ovlnl community creators rechthoek button

Creators van het Lichtontwerp Atelier zijn vakspecialisten die een hoog niveau van creativiteit, deskundigheid, theoretische en praktische kennis hebben op het gebied van Omgevingsgericht ontwerpen. Ook zij die verantwoordelijk zijn voor het licht in de stad en het beleid, de projecten en licht-evenementen horen tot de Creators. Zij vervullen hun rol als die van een Stadslichtmeester en zijn een belangrijke schakel in het netwerk.

Wilt u meedoen en deel uit maken van het netwerk of heeft u vragen?
Stuur een mail naar: info@lichtontwerpatelier.nl

Ruben Fernandes

Ruben Fernandes | Lichtontwerper OVL en bijzondere lichtprojecten | Nobralux BV | www.nobralux.nl/studionlx

Na mijn studie aan de Design Academy maakte ik carrière als architectonisch vormgever. In 2008 heb ik de stap naar lichtontwerp gemaakt tijdens de zoektocht naar nieuwe uitdagingen. Met gebruikmaking van opgedane ervaring in ruimtelijke, omgevingsgerichte projecten adviseer en ondersteun ik sindsdien overheden en landschapsarchitecten met licht als expertise.

Als architectonisch lichtontwerper en engineer openbare verlichting ben ik binnen Nobralux aanspreekpunt voor lichtprojecten die om zowel functionele als esthetische oplossingen vragen. Vanuit een visie ontwerp ik met licht in relatie tot de omgeving. Het liefst werk ik in teamverband en organiseer ik workshops om samen met opdrachtgevers en doelgroepen tot verrassende, creatieve lichtconcepten te komen die altijd technisch onderbouwd kunnen worden.