logo ovlnl 252x60 bg white

OVLNL licht en omgeving

ovlnl community creators rechthoek button

Creators van het Lichtontwerp Atelier zijn vakspecialisten die een hoog niveau van creativiteit, deskundigheid, theoretische en praktische kennis hebben op het gebied van Omgevingsgericht ontwerpen. Ook zij die verantwoordelijk zijn voor het licht in de stad en het beleid, de projecten en licht-evenementen horen tot de Creators. Zij vervullen hun rol als die van een Stadslichtmeester en zijn een belangrijke schakel in het netwerk.

Wilt u meedoen en deel uit maken van het netwerk of heeft u vragen?
Stuur een mail naar: info@lichtontwerpatelier.nl

Jeroen JansLichtontwerper bij NEW URBAN VIEW
http://newurbanview.com/

Met meer dan 25 jaar ervaring in theatraal lichtontwerp streef ik ernaar om voor een gebouw of brug een beleving te creëren die doet verwonderen.

Elke dag weer moet het spannend en leuk zijn om naar te kijken, zoals dat bij een goed kunstwerk het geval is. Dat verhoogt de belevingswaarde, dus de exploitatiewaarde van het object. Ook die van omgeving, waarin het ontwerp goed passend moet zijn. En natuurlijk altijd met respect voor de architectuur van het (historische) gebouw. Die dien je te benadrukken, zonder er iets oneigenlijks aan toe te voegen.
Mijn uitdaging is altijd om met zo weinig mogelijk armaturen een lichtontwerp te realiseren, daarmee wordt juist het spannende spel tussen licht en donker bereikt.